Haaaa... nasib baik ayam I tak hangus..sedap-sedap je masaknya..elok sangatlah, nak buat ayam masak merah ni kena goreng ayam setakat 3/4 masak je,kalau terlalu garing jadi tak sedap pulak. Sementara my mom balik dari beli basic bahan dapur, moh ler kita update blog.
So sekarang ni, i dah siap menumis and campurkan semua bahan, tinggal menunggu ayam dibakar je..lepas tu siaplah juadah berbuka kita hari ni Ayam Panggang Masak Merah Letop-Letop! A few more minutes ja untuk ayam siap di panggang, i gunakan oven dengan temperature 180 darjah celcius, bakar dalam masa 10 minit ikut lama mana yang you all nak.tapi tadi I check nampaknya ayam I belum lagi garing..so kita add suhu kepada 220 dahjah celcius selama 10 minit lagi. Haa kesian kau ayam dok lah panas2 kat dalam oven tu..hew hew. Tapi kata encik
a few hours later...
Ni paling kelakar bila orang semua dah sedap-sedap lepas buka siap solat jemaah magrib sambil tunggu time nak berterawikh, kau baru nak publish post juadah buka puasa kau aien? hahaha. nah ambiklah. Ayam Panggang Masak Merah Letop-Letop tak seberapa kau ni... tapi yang penting adik I tambah 2 kali okay..lalala. Alhamdulillah=) selamat menjamu mata and beramal ibadah..
See you later, entry buat Tart Nenas Cik Rohaien combination hasil air tangan Pn rohani and Cik Aien kita esok hari ye?.. tu dia... Wasalam.
No comments:
Post a Comment