Bahan-bahan:
- Buttercup
- 3/4 susu tin pekat
- 1 1/4 cawan milo
- 1 paket biskut Marie (Dipatah empat bahagian)
- Panaskan kuali dengan api yang kecil.
- Cairkan buttercup seperti gambar di bawah.
- Masukkan susu pekat dan kacau sehingga sebati.
- Masukkan milo dan kacau sehingga sebati, dibiarkan sehingga mendidih dan kelihatan pekat.
- Kemudian, masukkan pecahan biskut Marie ke dalam adunan. Gaul sehingga rata.
- Dalam keadaan panas, segera angkat adunan dan di masukkan ke dalam loyang. Seterusnya, segera meratakan keseluruhan adunan dengan menggunakan plastik. Kemaskan.
- Setelah itu, tunggu biskut ini sejuk terlebih dahulu sebelum dimasukkan ke dalam peti sejuk untuk dikeraskan.
- Kek/ biskut batik seperti gambar di atas yang telah siap di potong dan boleh di hidangkan pada tetamu. Saiz dan bentuk potongan terpulang kepada anda ye. Selamat menjamu mata..tehee=D
No comments:
Post a Comment